Fysiotherapie in Rotterdam? 010 - 482 77 57

Fysiotherapie in Oud-Beijerland? 0186 - 62 75 48

Manuele Therapie in Rotterdam en Oud-Beijerland

Wat kunt u verwachten?

Manuele therapie is een behandelvorm om de werking van gewrichten te verbeteren. Als u pijn heeft bij bepaalde bewegingen of houdingen, u last heeft van stijfheid, bewegingsbeperkingen, krakende gewrichten of tintelingen, kan het zijn dat uw gewrichten niet goed werken.


De manueel therapeut herstelt de normale beweeglijkheid van gewrichten met speciale technieken en handgrepen. U zult merken dat u zich weer makkelijker beweegt en minder pijn voelt. 


Bij Fysiotherapiepraktijk Swart & Pruijssers in Rotterdam en bij Fysiotherapiepraktijk Poortwijk in Oud-Beijerland passen we manuele therapie toe volgens de methode van G. van der Bijl, ook wel de Eggshell methode genoemd. Deze techniek is zo subtiel dat zelfs een eierschaal er niet van zou breken. De behandeling bestaat uit het rustig bewegen van diverse gewrichten (ook gewrichten die nog geen klachten geven). Vaak duurt de behandeling wat langer dan bij reguliere fysiotherapie. Bovendien zit er tussen de behandelingen een periode van minimaal een week. Deze tijd is nodig om de gewrichten te laten 'wennen' aan de nieuwe gewrichtsverhoudingen.

  • Manuele therapie
  • Manuele therapeutische behandeling
  • Manuele therapie kinderen

U kunt bij ons ook terecht voor specialistische behandelingen bij kinderen met:

Specialistische manuele therapie:

KISS

Bij Praktijk Swart & Pruijssers in Rotterdam is een manueel therapeut aanwezig die gespecialiseerd is in de behandeling van kinderen met KISS. Deze nekaandoening kan soms de oorzaak zijn dat een baby onophoudelijk huilt. De therapeut kan indien nodig met de huisarts overleggen welke behandeling het kind het meest zal helpen.

KIDD

Ook KIDD is een nekaandoening waarbij de 3 bovenste nekwervels niet goed functioneren. Vaak zijn kinderen met KIDD wat ouder en vertonen ze allerlei symptomen zoals vaak hoofdpijn, moeilijk mee kunnen komen met sporten en een slecht evenwichtsgevoel. Onze manueel therapeut in Rotterdam kan u en uw kind helpen.

Praktijk Swart & Pruijssers
Mirretuin 9 
3078 KH Rotterdam

Tel: 010 - 482 77 57

Email een van onze praktijken: fysio.praktijk@gmail.com

KvK-nummer: 24485738

Praktijk Poortwijk 

Ravelstraat 3

3261 JB Oud-Beijerland 

Tel: 0186 - 62 75 48


Privacyverklaring