Fysiotherapie in Rotterdam? 010 - 482 77 57

Fysiotherapie in Oud-Beijerland? 0186 - 62 75 48

Fysiotherapie in Rotterdam of Oud-Beijerland

Wat kunt u verwachten?

Bij Fysiotherapiepraktijk Swart & Pruijssers in Rotterdam en bij Fysiotherapiepraktijk Poortwijk in Oud-Beijerland kunt u terecht voor uiteenlopende fysiotherapeutische behandelingen. Fysiotherapie is een behandelwijze om spier- en gewrichtsklachten op te lossen en zo het bewegingsstelsel te verbeteren. Middels oefeningen, massage en andere technieken helpt de fysiotherapeut om beweging te bevorderen en pijnklachten te verminderen. 


Dankzij ons certificaat 'directe toegankelijkheid fysiotherapie' kunt u zonder tussenkomst van de huisarts terecht. Als uit de eerste screening blijkt dat u in aanmerking komt voor fysiotherapie dan kunt u direct een afspraak maken voor een behandeling.


Tijdens de eerste behandeling wordt gekeken wat de waarschijnlijke oorzaak van de klachten is. Aan de hand van de resultaten uit het onderzoek wordt in overleg met de patiënt een behandelplan opgesteld. 


Onze fysiotherapeuten zijn allen ingeschreven in het kwaliteitsregister van het KNGF. Daardoor moeten zij regelmatig bijscholen en wordt in onze praktijken zoveel mogelijk gewerkt volgens de richtlijnen van het KNGF (Koninklijk Genootschap voor Fysiotherapie).

NEEM CONTACT MET ONS OP

Bent u goed verzekerd?

Door de invoering van het nieuwe zorgstelsel zijn er een aantal dingen veranderd in de dekking van fysiotherapeutische behandelingen. Wij verwachten dat u zelf weet of u verzekerd bent en kunnen de verantwoordelijkheid voor de vergoeding van uw behandeling niet op ons nemen. Wij zijn niet aansprakelijk voor het al dan niet verzekerd zijn van onze patiënten. Twijfelt u over uw verzekering? Neem dan contact op met uw zorgverzekeraar.


Kijk voor meer informatie over zorgverzekeringen op: http://www.gerust.nl/zorgverzekering/

  • Voetmassage behandeling
  • manuele lymfedrainage
  • Medical taping

Specialistische fysiotherapie:

Sportgerelateerde klachten en Medical Taping

Voor alle sportblessures en klachten die het beoefenen van sport en spel belemmeren kunt u terecht bij onze praktijk in Rotterdam of Oud-Beijerland. Indien nodig maken we gebruik van Medical Taping voor uw blessure. Bij deze methode wordt rekbare tape aangebracht om bewegingen beter te sturen en de doorbloeding te verbeteren.

Bedrijfs- en arbeidsaandoeningen

Bedrijfsfysiotherapie is bedoeld voor mensen die klachten hebben als gevolg van hun werkzaamheden. Hierbij kan men denken aan een muisarm door het gebruik van een computermuis of door andere repeterende bewegingen. Door de aandoening is het moeilijk om het werk naar behoren uit te voeren waardoor iemand mogelijk in de ziektewet terecht komt.

Claudicatioklachten

Claudicatio Intermittens is beter bekend onder de naam etalagebenen. De bloedvaten die de benen van bloed voorzien zijn dan verstopt. Hierdoor krijgt de patiënt na een stuk lopen ondragelijke pijn in zijn been (of benen) en moet hij of zij even stilstaan. Door gerichte looptraining kan de doorbloeding van de benen verbeterd worden en zal de patiënt uiteindelijk weer beter en verder kunnen lopen.

COPD

Chronic Obstructive Pulmonary Disease. Dit is de naam van aandoeningen aan het ademhalingsapparaat. Hieronder vallen onder andere emfyseem en longkanker. De behandeling bestaat uit gerichte oefeningen om de spierkracht van grote spiergroepen te verbeteren. Hierdoor treedt functieverbetering op waardoor de patiënt weer meer kan doen met minder 'lucht'.

Oedeem

Oedeemtherapie, oftewel manuele lymfedrainage, is verwant aan fysiotherapie en lijkt een beetje op massage. Het doel is om invloed uit te oefenen op het lymfatisch stelsel. Dit stelsel kan verstoord raken als de balans tussen het ontstaan en het afvoeren van lymfevloeistof verstoord is, of door een ingrijpende operatie, zoals bij borstkanker. Bij een drainage behandeling probeert de oedeemtherapeut de balans in het lymfatisch stelsel te herstellen met een hele milde vorm van massage.

MAAK DIRECT EEN AFSPRAAK

Psychosomatische klachten

Wanneer er geen lichamelijke oorzaak gevonden kan worden voor fysieke klachten is het mogelijk dat psychische en sociale factoren een rol spelen bij het in stand houden van de klacht. Hierbij kunnen diverse symptomen optreden zoals hoofdpijn, ademhalingsproblemen of buikpijn. Bij psychosomatische klachten is het van belang de verschillende factoren goed in kaart te brengen. Het doel is om te achterhalen hoe deze factoren de lichamelijke klacht beïnvloeden. Zo kan de oorzaak van de klachten heel gericht worden aangepakt.

Praktijk Swart & Pruijssers
Mirretuin 9 
3078 KH Rotterdam

Tel: 010 - 482 77 57

Email een van onze praktijken: fysio.praktijk@gmail.com

KvK-nummer: 24485738

Praktijk Poortwijk 

Ravelstraat 3

3261 JB Oud-Beijerland 

Tel: 0186 - 62 75 48


Privacyverklaring