Fysiotherapie in Rotterdam? 010 - 482 77 57

Fysiotherapie in Oud-Beijerland? 0186 - 62 75 48

Manuele Therapie in Rotterdam en Oud-Beijerland

Wat kunt u verwachten?

Manuele therapie is een behandelvorm om de werking van gewrichten te verbeteren. Als u pijn heeft bij bepaalde bewegingen of houdingen, u last heeft van stijfheid, bewegingsbeperkingen, krakende gewrichten of tintelingen, kan het zijn dat uw gewrichten niet goed werken. 

De manueeltherapeut herstelt de normale beweeglijkheid van gewrichten met speciale technieken en handgrepen. U zult merken dat u zich weer makkelijker beweegt en minder pijn voelt. 

In onze praktijken in Rotterdam en Oud-Beijerland passen we manuele therapie toe volgens de methode van G. van der Bijl, ook wel de Eggshell-methode genoemd. Deze techniek is zo subtiel dat zelfs een eierschaal er niet van zou breken. De behandeling bestaat uit het rustig bewegen van diverse gewrichten (ook gewrichten die nog geen klachten geven). Vaak duurt de behandeling wat langer dan bij reguliere fysiotherapie. Bovendien zit er tussen de behandelingen een periode van minimaal een week. Deze tijd is nodig om de gewrichten te laten 'wennen' aan de nieuwe gewrichtsverhoudingen.

Manuele technieken bij Fysiotherapie Poortwijk en Fysiopraktijk Swart & Pruijssers Gewrichtspijn wordt verholpen met manueeltherapie in Rotterdam of Oud Beijerland Manueeltherapie bij kinderen met KISS en KIDD - Swart & Pruijssers Rotterdam - Oud Beijerland

Specialistische manuele therapie bij:

KISS

Bij Praktijk Swart & Pruijssers in Rotterdam is een manueeltherapeut aanwezig die gespecialiseerd is in de behandeling van kinderen met KISS. Deze nekaandoening kan soms de oorzaak zijn dat een baby onophoudelijk huilt. De therapeut kan indien nodig met de huisarts overleggen welke behandeling het kind het meest zal helpen.

KIDD

Ook KIDD is een nekaandoening waarbij de 3 bovenste nekwervels niet goed functioneren. Vaak zijn kinderen met KIDD wat ouder en vertonen ze allerlei symptomen zoals vaak hoofdpijn, moeilijk mee kunnen komen met sporten en een slecht evenwichtsgevoel. Onze manueeltherapeut in Rotterdam kan u en uw kind helpen.

U kunt bij ons ook terecht voor specialistische behandelingen bij kinderen met:

Fysiotherapie, manuele therapie en acupunctuur in Rotterdam en Oud Beijerland